7 Ağustos 2011 Pazar

ASLANLARIN SENSİZ YÜRÜDÜ AĞABEY ...

Bosna hersek , avrupanın göbeğinde ki islam coğrafyası ...  Bahattin ağabey'in ,aslanlarına vasiyet ettiği islam coğrafyasını Gençlik kültür merkezi Bahattin yıldız yürüyüş kolu unutmadı.
    Gençlik kültür merkezi Bahattin Yıldız yürüyüş kolunun 70 kişilik ekibini  ,Saraybosna Rabbin rahmetiyle karşıladı…
    Çok değil henüz  16 yıl önce  , DEMOKRASİNİN ,insan haklarının beşiği Avrupanın göbeğinde , tüm insanlığın gözü önünde katl ettiler  bilge kral Aliya İzzetbegovic’in halkını . 312 bin kişi … Çocugu , bebeği ,yaşlısı ,gencı demeden hoyratca katl edildi . Bosna dağlarına sürüldü ,evlerinden edildi …Çok değil henüz onaltı yıl , daha gelmedi evlilik çağına savaşın çocukları. Bahattin yıldız abimiz 8 türkiyeli müslümanla birlikte 2009 temmuzunda zorlu mars mira (Bosna şehitlerini anmak için düzenlenen 110 km lik nezuk –potoçeri  arasındaki kaçış parkuru yürüyüşü) organizasyonuna katıldı ve türkiye’ye geldiğinde vasiyet etti kardeşlerine :’ unutmayın avrupanın KUDUS’ünü’. Ve kısa bir süre sonra içti ‘bizim çocukların ‘ abisi şehadet şerbetini. O gün bu gündür  fatih’te ağabeylerinin  vasiyetini yerine getirme ve Bosna’da ki 312 bin şehidinin(inşallah) acısını unutamyan bir grup genç ,ağabeylerinin isimleri verdikleri  bir yürüyüş kolu oluşturarak katılıyor her yıl bu ‘ölüm yürüyüşüne ‘ . Bu yıl , 70 kişiyle ikincisine katılan Bahattin yıldız yürüyüş kolu an ve an Bosna’yı anlatıyor bizlere .
    ‘Rabbin  Rahmetiyle karşıladı Saraybosna  bizleri yağmurlu bir hava… Saraybosna havalimanından ülkeye giriş yaptığımız andan itibaren Boşnak halkın avrupanın ortasında yalnız kalmışlığını hissetmeye başladık . Havalimanının kapısında dolaşan birleşmiş milletler araçları hatırlattı tekrar bize buraya neden geldiğimizi : Katl edildik … bizi misafir edecek öğrenci yurduna gidip eşyalarımızı yerleştirdikten sonra grup şeklinde saraybosna’nın tarih kokan çarşısı başçarşıya goğru harekete geçtik . Kimisinin ilk görüşüydü avrupanın ortasında ki İslam topraklarını kimisinin ikinci ,üçüncü… 
      Ertesi gün oldu ve savaşın canlı şahidi  Türkiyeli bir abimizin ikamet ettiği arnavuti köyüne doğru yola çıktık. Travnik’te Selami yurdan la Renda tosunerle, Said başerle  selamlaşıp birer Fatiha okuduktan sonra devam ettik ,onların kanlarını döktüğü topraklarda yolculuğumuza.Geldiğimiz köyde insanlar yabancı değildi bize ,dillerini konuşamıyorduk ama bir kelime kucaklaşmamıza yetti –selamun aleykum- arnavuti köyü camisinin imamı İbrahim ağabey topladığı cemaatine emanet etti bizi birer ikişer ,misafir etmeleri üzere . Dilsel olarak anlaşma sağlıyamadığımız ailenin evinde dört kişiydik biz . sanıyorum haber almışlar önceden misafir olacağımızı mükellef bir sofrayla karşıladılar bizleri . Halbuki  güler yüzleri yeterdi onların. Yemekler yendikten sonra toplandıkları tekke ye sohbete gittik hepberaber yatsı namazını müteakip.
    8 temmuz… Buruk bir sevinç yaşamaya başlamıştık artık . Büyük kayıplar verdiğimiz srebrenica şehrine doğru yürüyüşe başlamak üzere Tuzla şehrine doğru yola çıkmıştık. Şehidlerimizi anıcaktık. Bir ağacın altında oturup onlardan kalan bir hatıryla karşılaşıp hüzünlenecektik . onlara atılan bir kurşunu bulacaktık ve buğuz edecektik kalbimizden , öfkelenecektik.
  ve şimdi Ayhan biçici nin kaleminden '' ölüm yürüyüşü'' yazı dizisi ...

4 Ağustos 2010 Çarşamba

facebook sayfamızı ziyaret ettiniz mi?

BAHATTİN YILDIZ genç mütercimler birliği ve misyonu

BAHADDİN YILDIZ GENÇ MÜTERCİMLER BİRLİĞİ


Önceliklekelimelerin ifadede yetersiz kaldığı Bahaddin Yıldız’ı, bu şanlı mücahidi ,dilimizin döndüğünce bir kaç kelimeyle anlatmak istiyoruz.

BAHADDİN YILDIZ bir yazar, iyi bir aile babası, bir mücahid,bir gazi ve herşeyden önemlisi aramızda yaşayan bir Şehitti.

AMA EN ÖNEMLİSİ Hepimizin abisiydi.

Ömrünü hindikuş dağlarında şehit düşen mücahitlere ve onların geride bıraktığı yetimlere adamıştı.

Bu şanlı mücahid geçtiğimiz aylarda ömrünü Hindikuşlarda tamamlayıp şehadet şerbetini içti.

Dağlar onu bağrına basmakla sevindi. Bizler ise onunla geçiremediğimiz cihad dolu günler için üzüldük.

Onu tanıyan ve yolunu sürdürmek isteyen gençler olarak ,sıkı sıkıya sarıldığı ümmet davasını düstur edindik .

Biz inanıyoruz…

Biz kendimize güveniyoruz…

Biz emperyalizmin döktüğü kanlara isyan ediyoruz…

Biz zalimlerin yetim bıraktığı çocuklara üzülüyoruz…

İçimiz yanıyor…

Kahroluyoruz…

Hayatını ve tüm bedenini Ümmet için feda eden,özellikle Afgan dağlarına can ve kan veren Bahaddin Abimiz için acizane bir şeyler yapma çabasına girdik.

Bu çabanın ilk adımını Srebrenizsa’da yapılan katliamın yıldönümünde organize edilen yürüyüş proğramında Bahaddin Abiyi temsil ederek yaptık. Türkiye ve dışından oluşturduğumuz 40 kişilik Bahaddin Yıldız Yürüyüş Kolu başında sanki O varmış gibi izzet ve gururla yürüdü.Vasiyeti gibi tekbirler getirildi,Bosnalı Müslümanlara hediyeler verildi.

Bu proğramdan sonra ikinci adım olarak yine bize emanet ettiği Afganistan cihadı üzerine eğildik.

Afganistan’da üzeri örtülmeye çalışılarak yürütülen kirli savaşın örtüsünü kaldırmayı görev bildik.

Afganistan'da yetim bırakılan çocukların,dul bırakılan gözü yaşlı annelerin çektikleri sıkıntıları tüm netliğiyle ve tüm gerçekliğiyle aktarmayı davamızın bir parçası bildik.





Bize bıraktığı ümmet bilincini yeşertmek ve ümmetin arasındaki dil sınırını kaldırabilmek için Bahaddin Yıldız Genç Mütercimler Birliğini kurduk.

Bu birlik; O’nun yolunu sürdürebilmek için gerekli olan bilgiyi tüm dünya dillerinden tercüme edecek ve ilgi duyanlara ücretsiz olarak sunacaktır. Arzu eden herkes internetten ulaşabilecektir. Arzu eden gönüllüler de destek için tercümelerini internet üzerinden yapıp,insanların istifadesine sunacaktır.

Önceliği, Afgan Halkı üzerinde yürütülen katliamı açıklayan ve basına sızan belgelerin tercümesine verdik. Bu nedenle İlk çalışma dilimiz ve ekibimiz İngilizce olacak. Kurulan her ekip çalışmasına süreli olarak devam edecek,gündeme gelen ve ümmeti ilgilendiren her belge ve kitap tercüme edilerek internette yayınlanacaktır.

Daha sonra sırasıyla Boşnakça,Arapça,Farsça,Almanca,Urduca ve ekibini oluşturacağımız diğer dil çalışma gruplarıyla tercümeler devam edecek.

Tercüme yapabilecek yeterli yabancı dil bilgisine sahip olan her arkadaşımızı bu gönüllü çalışmaya katılmaya davet ediyoruz.

Gündemin aciliyetinden dolayı başlangıç olarak İngilizce olan Afganistan belgeleri üzerine çalışacağız.



GAYRET BİZDEN,BAŞARI ALLAH’TANDIR